Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Израелска салата

Израелска салата

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Израелска салата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Толкова свежа и толкова по нашенски, че ако не беше името, нямаше да знаем откъде е идеята"

Необходими Продукти

  • краставици - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • лук - 1 връзка пресен
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 2 глави червен
  • магданоз - 1 връзка
  • мента - 1 връзка
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът, зеленият лук, магданозът и ментата се режат на ситно. Доматите се почистват от семките и се режат на ситни кубчета.

Червеният лук се реже на шайби. Чушката и краставиците се режат на ситно.

В купа се смесват доматите, краставиците, нарязаната чушка, червеният лук, пресният лук, магданозът, ментата и чесънът.

Разбъркват се, добавя се лимонов сок, зехтин и сол и всичко се разбърква отново.

Сервира се веднага. Тази салата е подходяща като гарнитура за различни видове месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: