Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Медени пилешки бутчета с индийски вкус

Медени пилешки бутчета с индийски вкус

Медени пилешки бутчета с индийски вкус
Снимка: Ирина Андреева Jolie
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Тези сочни пилешки бутчета с масълце и специална марината направо се топят в устата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 12 бр. долни
  • масло - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • за маринатата
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джинджифил - обелено парче колкото палец
  • подправки - микс от индийски - по 1 ч.л. (куркума, кимион, куриандър, синап, чесън на прах)
  • индийско орехче - 1/3 ч.л. мляно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват и поставят в тава с незалепващо покритие. Поръсват се със сол и черен пипер и се натъркват старателно с подправките, за да ги усвоят. Маслото се надребнява и се разпръсква във всички посоки.

Яденето се завива с алуминиево фолио и се слага в загрята на 200 градуса фурна за близо 50 минути.

Маринатата се прави, като в купичка се миксират медът, червеният пипер и соевият сос. Рендосва се джинджифилът и се прибавя миксът от подправки и индийското орехче. Всички съставки се размесват.

Яденето се отвива от фолиото. С помощта на готварска четка се покриват бутчетата с приготвената марината и яденето се слага пак във фурната за около двадесет минути.

Като е важно да се знае, че на половината време бутчетата отново се намазват обилно с маринатата от тавата.

Така приготвеното пилешко се поднася със зелена салата или пържен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ламби
Ламби
Яденето се завива с алуминиево фолио и се слага в загрята на 200 градуса фурна за близо 50 минути. И къде точно се слага тавичката - на средно ниво , най-долу или най- горе ?
13.04.2016 21:29
Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Дори само по снимката се усеща вълшебното ухание на Индия:)
11.02.2016 10:41
1
1