Питки с кашкавал и сирене

15/01/2016
"Тези питчици за толкова вкусни, че можете да си ги похапвате като хляб, закуска или основно ястие"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 034
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода и добавете захарта. Оставете за 10 минути, за да шупне.

Сипете я в брашното, добавете солта и олиото. Замесете меко тесто и го оставете да втаса за 30 минути на топло. Разделете тестото на 4 топчета.

Всяко едно се оформя на питка, която има големината на чиния. Отгоре поръсете с парченца топено сирене, натрошено сирене и настърган кашкавал.

Поръсете със сминдух и разпределете парченца масло отгоре. Изпечете питките в загрята на 170 градуса фурна за около 25 минути. Вкусотия!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар