Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питки със сирене и кашкавал

Питки със сирене и кашкавал

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5 бр.
"Топли питки с вълшебен аромат - и със сирене, и с кашкавал"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • брашно - 500 г
  • чубрица
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с бакпулвера и натрошеното сирене, добавя се яйцето и киселото мляко. Омесва се меко тесто, което трябва да е си почине 10 мин., след което се разделя на 5 топчета.

Във всяко топче от долната страна се прави дупчица и се слага парче масло.

Нареждат се в намаслена тава и се украсяват с парчета кашкавал и се поръсват с чубрица. Пекат се във фурна на 200 градуса.

Изкарват се и се покриват с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
благодаря, Сия и аз така си мислех ,но исках да ни обясни авторката на снимката ,може и да е бързала затова да е объркано :))
03.03.2016 07:32
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Защото е объркано при писането затова,Виле :)Няма логика да се прави отдолу и да се слага масло :)
Освен ако целта не е да подмаже тавата като изтече отдолу :):))
02.03.2016 08:12
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
искам да питам защо се прави дупка от долната страна ,за първи път чувам дори и на добружанките се прави дупка отгоре и се слага малка бучака масло ,после може да украсяваме с парчета кашкавал и да поръсваме чубрица Рецептата ми харесва само това ме изненада ???
01.03.2016 21:37
2