Начин на приготвяне
Кашкавалът се настъргва на едро. Към настъргания кашкавал се прибавя мекото сирене, което се натрошва. След това се прибавя прясното мляко, захарта и солта. Разбърква се хубаво.
След това се добавя бакпулверът и маслото. Добавя се и босилекът. Брашното се пресява и се добавя постепенно към сместа. Замесва се меко тесто.
Готовото тесто се разточва на тънка кора. След това се навива на руло. Рулото се реже на два-три пръста разстояние. Готовите питки се редят в тава, която е предварително намазнена с олио и поръсена с брашно.
Редят се на разстояние една от друга. В купа се разбива жълтъка с малко олио. С него се помазват готовите питки. След това се поръсват леко с микс от семена.
Питките се пекат в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 30 минути.