Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Вити питки със сирене и кашкавал

Вити питки със сирене и кашкавал

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Вити питки със сирене и кашкавал
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 4
04/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
18
"Децата ги опитаха и пощуряха по тях - сега е ваш ред да им се насладите"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 150 г меко
  • брашно - около 500 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • масло - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • босилек - 1 ч.л.
  • олио
  • семена - микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва на едро. Към настъргания кашкавал се прибавя мекото сирене, което се натрошва. След това се прибавя прясното мляко, захарта и солта. Разбърква се хубаво.

След това се добавя бакпулверът и маслото. Добавя се и босилекът. Брашното се пресява и се добавя постепенно към сместа. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се разточва на тънка кора. След това се навива на руло. Рулото се реже на два-три пръста разстояние. Готовите питки се редят в тава, която е предварително намазнена с олио и поръсена с брашно.

Редят се на разстояние една от друга. В купа се разбива жълтъка с малко олио. С него се помазват готовите питки. След това се поръсват леко с микс от семена.

Питките се пекат в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: