Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Паниран патладжан с пълнеж

Паниран патладжан с пълнеж

тинтин
Новак
36821
Паниран патладжан с пълнеж3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Знаете ли какво трябва да направите, след като приготвите тези пълнени патладжани? Точно така, да ни поканите на гости!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • сирене - 100 гр.
  • яйца - 2 бр. варени
  • магданоз - 2 клонки
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • брашно
  • яйца - 2 бр. сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме обелените патладжани на кръгчета, посоляваме. Оставяме да престоят 1 час и след това отцеждаме.

Изпържваме леко в олио. Приготвяме плънка от: натрошеното сирене, настърганите варени яйца и нарязания на ситно магданоз.

Върху половината кръгчета изпържен патладжан слагаме по малко от плънката и ги захлупваме с другата половина кръгчета патладжан.

Притискаме ги леко и овалваме в брашно, после в разбито яйце.

Пържим отново в олио от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислав
Станислав
Мили хора.Това,което сте нарекли "патладжан с пълнеж " традиционно се готви у нас от повече от век с името бюрек от патладжан.Рецептата най-вероятно произхожда от Индия,където е родината на този зеленчук.
01.10.2013 16:26