Шекер Пааре

ВаняВаня
Чирак
11830941
Шекер Пааре1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • грис - 1 к.ч.
  • захар - 1 к.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - за средно меко тесто
  • За сиропа
  • вода - 1 л
  • захар - 1 кг
  • За украса
  • ядки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото разбиваме с гриса, яйцата (оставяме 1 жълтък), захарта, брашното и бакпулвера. Замесваме тесто от получената смес.

Оформяме топки, които лесно се приплескват с ръка и се намазват с отделения предварително жълтък.

В средата на всяка топка поставяме ядка, след което поставяме сладките в тавичка и изпичаме на умерена фурна.

За сиропа: кипваме водата със захарта щом сладките се поохладят, ги заливаме с още топлия сироп.

Оставете захлупени поне половин час преди да ги поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартина Тракова
Мартина Тракова
Името на сладкиша е шекер паре.Не е с двойно А.Иначе рецептата я има в сайта..
17.01.2016 11:46