Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на дълги ленти и ги накиснете в подсолена вода за 15-20 минути, за да се отцедят от горчилката. След това ги подсушете добре и ги оваляйте в брашно.
Изпържете ги в сгорещено олио. След това запържете чесъна и лука, добавете каймата и подправките. Прибавете зеленчуците, гъбите и царевицата.
Задушавайте всичко на бавен огън, до омекване на продуктите.
Разбийте яйцето и добавете настъргания кашкавал, макароните, магданоза и подправки на вкус. Намаслете кексова форма.
Наредете изпържените парчета патладжан, като краищата му трябва да се притиснат леко. Изсипете отгоре зеленчуковата смес и покрийте с останалите макарони.
Загърнете стърчащите краища на патладжаните. Печете запеканката в загрята на 220 градуса фурна за около 30-35 минути.
Извадете от фурната, изчакайте да се охлади и внимателно обърнете в чиния.
Зеленчуковият венец Есенно изобилие е готов.