Гювечета Изобилие

SeviSevi
Новак
745799
Гювечета Изобилие1 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Не щадете продуктите, неслучайно сме кръстили тези гювечета изобилие"

Необходими Продукти

  • червена чушка - 1
  • зелена чушка - 1
  • домати - 2 пресни
  • печурки - 100 г гъби от буркан
  • свински флейки - 200 г пушени или бекон или друг пушен колбас
  • сирене - 100 г
  • топено сирене - 200 г
  • готварска сметана - 1 малка кутийка
  • краве масло - 1 пакетче
  • кашкавал - 200 г
  • картофи - 100 г
  • яйца - 6 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • чили - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварявате картофите и ги нарязвате на кубчета, големи около 2 на 2 см. Гъбите, ако са ситни, ги слагате цели, а ако са големи, ги режете на филийки. Пушеното месо го режете на кубчета, големи колкото картофите.

Сиренето на плочки, на толкова брайки, колкото са ви малките глинени гювечета, тъй като ще има по една във всяко, за да не стане много солено. Топеното сирене режете на кръгчета. Нарязваме и магданоза на ситно. Двете чушки и доматите режем на тънки кръгчета.

Вземаме голяма купа и в нея слагаме половината червена и зелена чушка, гъбите, пушеното месо, топеното сирене, сметаната, картофите, магданоза и солта след, което разбъркваме добре всичко и опитваме на вкус.

Нареждаме си купичките от глина и във всяка на дъното слагаме тънка филийка краве масло, малка плочка сирене и допълване със сместа, като оставяме около 2 пръста място до горе. На всяко отделно гювече разпределяме по равно останалите чушки и доматите и ги подреждаме отгоре.

След това чукваме по 1 яйце в средата на всяко гювече и настъргваме обилно с кашкавал. Върху него слагаме още по една тънка плочка краве масло и печем във фурна на 250 градуса до разтапяне на кашкавала и готовност на яйцето, без да захлупваме гювечетата с капаци, тъй като готварската сметана кипи.

Можете да ги захлупите веднага, след като ги извадите от фурната и така да ги поднесете топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: