Начин на приготвяне
Тиквата се обелва нарязва на кубчета, залива се със студена вода и се вари до омекване. Отцежда се тиквата, като се отделя необходимото ни количество вода и в нея се разбърква сухата мая с 1 с.л. захар и оставяме да бухне.
Добавят се останалите продукти и се замесва меко тесто. Оставя се за 40 минути да втаса, покрито с фолио. От картон се изрязва шаблон на листо. Разточва се тестото на кръг върху хартия за печене, за да се пренесе по лесно в тавата.
Отгоре се нанася шаблона. С ножица се изрязва листо и се оформят жилите с нож. Питката се прехвърля с хартията в голямата тава от печката, намазва се с разбит жълтък и по разрезите за жилите се поръсва маково семе .
Печем в загрята фурна 180 градуса за 20 -25 минути. Изважда се и леко охладена се поръсва с малко пудра захар.
Рецепта от руски сайт.