Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Сач - Изобилие на зеленчуци с късчета бекон

Сач - Изобилие на зеленчуци с късчета бекон

Сач - Изобилие на зеленчуци с късчета бекон
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Истината е, че колкото и зеленчуци да сложите, не добавите ли и малко бекон, няма да стане толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • бекон - 100 г пушен
  • картофи - 3 - 4 бр. пресни
  • тиквички - 1 малка
  • патладжани - 1 малък
  • лук - 1 глава
  • печурки - 300 г
  • зеленчуков микс - броколи, зелен боб, царевица, бейби моркови, грах
  • кашкавал
  • олио
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофки ги сваряваме, но наблюдаваме да са цели и да не се разпаднат от преваряване.

Нарязваме печурките на филийки, лука - на едри парчета, патладжана и тиквичката - на дребни кубчета, които се осоляват, да им излезе излишната вода.

В дълбок тиган запържваме гъбите, лука, тиквичките и патладжана.

Прибавяме микса от зеленчуци и нарязания бекон, запържва се и се премества със картофките във загрят сач да се смесят вкусовете им. Обилно настъргваме кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Сача на снимката изглежда професионално направен, но по рецепта не изглежда толкова професионално. Тук ястието не е приготвено в сач, а е поднесено в него, аз лично предпочитам всичко да е сготвено в сача, така се придобива характерния вкус, в противен случай той е излишен. Това е все едно да сготвя гювеч в тенджера и после преди поднасяне да го разбъркам в глинения съд.
07.09.2016 12:01