Начин на приготвяне
Загряваме фурната се загрява на 180 градуса и застиламе правоъгълна тавичка с хартия за печене (оризова хартия).
За основата ни: В купичката на кухненски робот смесваме брашното, захарта, пудрата захар и солта. Добавяме парченцата масло и разбиваме, докато сместа ни се получи ронлива. Добавяме жълтъка и пасираме отново. Сместа се изсипва в тавичката и се заравнява с помощта на шпатулка. Печем около 15-20 минути до златисто. Вадим от фурната и оставяме да се охлади.
За средния слой: Слагаме в тенджерка 3 супени лъжици вода + захарта и се варим до получаването на златист карамел. Прибавяме към него фъстъците и разбъркваме добре. Получената смес изсипваме веднага върху силиконов лист или подходяща за това хартия и заравняваме с помощта на шпатула. Оставяме да изстине.
След пълното охлаждане на фъстъците те се слагат в кухненски робот или блендер и добре се смилат. Върху основата на сладкиша изсипваме кондензираното мляко, след това добавяме и карамелизираните фъстъци. С пръсти се заравнява навсякъде.
Глазура: Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня или в микровълнова фурна. Разбърква се, докато се получи гладка смес. Излива се върху карамела и фъстъците и се заглажда с шпатулата. Сладкишът се оставя в хладилник за поне 3 часа и след това се нарязва на парченца.
* Използва се квадратна тавичка 20х20 см.
Коментари