Филе от тилапия с чери и портокал

18/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кускуса според указанията на опаковката. Внимателно обелете портокала, като от всяко парченце отстранете ципата. Обелените резени сложете в купа и запазете соковете.

В незалепващ тиган загрейте маслото и сложете поръсените с черен пипер и сол филета. Пържим по 2-3 минути от всяка страна до златисто.

В същата мазнина слагаме нарязания на филийки чесън и джинджифила. Задушаваме, докато чесънът добие карамелен цвят. Добавяме нарязаните на половинки доматчета и задушаваме още около 3 минути, като внимаваме да не развалим цялостта на доматите.

Добавяме портокаловите резени и сока. След още 5 минути сосът е готов.

Върху всяко филе слагаме от соса, поръсваме с нарязан на полумесеци лук, няколко капки зехтин и лимонов сок.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар