Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди Медитеранео

Миди Медитеранео

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117493961k1
Миди Медитеранео
Снимка: Русиана Михайлова
2 / 4
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Къде знаят най-добре как се приготвят миди, ако не в Испания. Опитайте и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • миди - 350 г от консерва
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • портокали - 2 - 3 парченца
  • маслини - 100 г зелени с аншоа
  • зехтин - за запръжка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци и го запържете в зехтин.

Добавете към него ситно нарязаната чушка, нарязаните маслини и парчетата портокал. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте.

Добавете мидите и пак разбъркайте, след което налейте бялото вино.

Похлупете мидите и ги гответе на слаб котлон около 10-15 минути. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: