Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Зрял фасул по гръцки

Зрял фасул по гръцки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Зрял фасул по гръцки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зрял фасул - 300 гр.
  • лук - 12 глави
  • олио - 1 к.ч.
  • вода - 1 литър
  • червен пипер - 1 ч.л. с връх
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предния ден измиваме и накисваме във вода фасула до омекване.

Прецеждаме го и запазваме част от водата.

Почистваме и нарязваме лука на средно големи парчета и ги изпържваме в олио до златисто. Посоляваме и поръсваме с червен и черен пипер.

Намазваме с олио тавичка и редим фасула и лука като ги редуваме, започвайки и завършвайки с фасул.

Поръсваме с олио, доливаме вода и запичаме във фурна на 180 градуса около 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зоран
Зоран
Наподобява много македонската рецепта "тавче гравче", само че там не се слага толкова много лук и се пече задължително в глинен съд.
11.01.2016 01:40
Румен Велинов
Румен Велинов
дванадесет глави лук?!!!
02.01.2016 21:37
snejana
snejana
Izvinete no receptata e greshna.
30.11.2015 22:00
1