Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновани крехки пържоли на скара

Мариновани крехки пържоли на скара

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Мариновани крехки пържоли на скара2 / 3
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако не сте решили още какво ще хапвате днес, на вашето внимание предлагаме тези уникално крехки и сочни пържолки! ДА в и е вкусно!"

Необходими Продукти

  • пържоли - 1 кг свински
  • черен пипер - 10 г смлян
  • кимион - 10 г смлян
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • чесън - 10 г брашно
  • къри - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • бира - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте месото внимателно и го поставете в дълбока купа.

Овкусете с кимион, черен пипер и останалите подправки. Налейте бирата и разбъркайте.

Приберете пържолите в хладилника и ги оставете на студено поне 3 часа. След това ги изпечете на леко намазнена скара до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина добра рецепта!
15.10.2022 18:30
1
никнай
никнай
Добра рецепта. Препоръчително е пържолите да са вратни (по са сочни и крехки). Вместо в купа сложете месото и подправките в найлонова торбичка и размачкайте.
За моя вкус кърито е излишно ....
06.02.2016 20:17
3