Пилешки филенца с чесън

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пилешки филенца с чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Топящи се в устата пилешки филенца, които ще поднесем с крехка зелена салата и най-добри чувства"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 150 г филенца
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • яйца - 3 броя, само белтъци
  • гъби - 120 г печурки
  • сол
  • бял пипер
  • магданоз
  • масло - 1 с.л.
  • маруля
  • зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките филета се мариноват в марината Пригответе марината от ситно нарязания чесън, лимоновия сок, сол, пипер и зехтина и накиснете пилешките филенца за около половин час.

Разбийте белтъците и панирайте в тях филенцата. Изпържете ги в силно сгорещена мазнина и ги отцедете върху кухненска хартия. Задушете гъбите в масло.

Сервирайте в чинията зелена салата с лук за канапе, върху нея гъби и най-отгоре пилешките филенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

стефка
стефка
много вкусна рецепта
05.04.2015 09:35
1
Светла
Светла
Изключително вкусно!
29.01.2015 12:25
Невена
Невена
Рецептата е одлична ...



26.09.2013 21:02
светлана.
светлана.
Сигурно е вкусно днес ще опитам.
16.07.2013 15:58
1