Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фондю»Фондю с четири вида сирена

Фондю с четири вида сирена

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Фондю с четири вида сирена
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 3
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Изненадайте гостите с едно необикновено предястие - ароматно фондю"

Необходими Продукти

  • сирене - различни видове (Ементал, Чедър, Пармезан и топено сирене с гъби) - 600 г
  • бяло вино - 300 мл сухо
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1/4 лимон
  • крутони - препечени или малки парченца от различни видове хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сирената се настъргват на едро ренде. Ако сте решили да ги ползвате в топения им вид, най-добре е да се накъсат на малки парчета. Съдът за фондю се натърква добре със скилидката чесън.

Сложете вътре сирената, ситно нарязания чесън и налейте виното. Включете котлона на средна температура. Когато сирената започнат да се разтапят, бъркайте от време на време с леки кръгови движения.

Добавете черен пипер и лимоновия сок. Преди фондюто да заври, добавете предварително разтвореното в малко вино нишесте и пак разбъркайте.

Щом заври, значи е готово и може да го преместите на поставката. Запалете горивния ъгъл на съда, за да се задържа топлината. Сервирайте готовото фондю с различни видове хляб, който може да е предварително запечен във фурната.

Хлябът трябва така да е нарязан, че всяко едно парченце да има коричка, за която се забожда със специалната за целта вилица. Консумирайте с чаша бяло вино и добра компания!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: