Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с пудра захар

Тиквеник с пудра захар

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Тиквеник с пудра захар
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 3
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет Белла
  • прясно мляко - 1 литър
  • тиква - 1 кг настъргана
  • захар - 1 в.ч.
  • орехи - 1 в. ч. млени
  • канела - 1 пакетче
  • масло - разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се вари 30 мин. в прясно мляко и след това се вдига от огъня. Изцежда се в решетка за макарони, изчаква се да изстине.

Прибавят се орехите, канелата и захарта и се бъркат, докато се получи еднородна смес.

Всяко листо от корите се маже с масло и се слага от сместа. Навива се на дължина на руло с игла, сбръчква се и се реже на парчета.

След това се реди в тава, като тиквеникът се изпича до леко червен цвят отгоре. Изважда се да изстине и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: