Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелева сарма в кексова форма

Зелева сарма в кексова форма

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
Зелева сарма в кексова форма5 / 6
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Ако и вие като нас не обичате да свивате сарми, а само да ги хапвате, то тази голяма сарма е определено за вас"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - листсата от 2 зелки
  • кайма - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещено олио се запържва лука (нарязан на ситно), морковите (нарязани на дребно), каймата и ориза като се добавя 1 чаша вода и се разбърква. Овкусява се с чубрица, черен пипер и сол на вкус.

Във намаслена форма за кекс се подреждат по дъното и стените зелевите листа и върху тях се слага плънката.

Отгоре се завиват добре и се добавят 2 ч.ч. вода.

Печете зелевата сарма във фурната на 180 градуса около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Нещо сте се объркали.Каймата е сигурно 1 кг,а не 1 гр.
01.02.2017 07:42
2