Начин на приготвяне
За да приготвите палачинките, разбийте яйцата и ги смесете поетапно с останалите продукти /брашното добавяйте на тънка струя/.
Разбъркайте и получената смес оставете да отлежава около час. След това изпечете всяка палачинка от двете страни на тиган, намазан с масло. Оставете встрани готовите палачинки и се заемете с плънката.
За целта скълцайте лука и го задушете в масло. Прибавете към него надребнените гъби и пилешкото филе. Овкусете, разбъркайте и сложете киселите краставички. Подправете на вкус и изсипете сметаната. Накрая сложете и скълцания магданоз. Разбъркайте и свалете от огъня.
Напълнете палачинките с тази смес и добавете малко топено сирене. Подредете ги в подходящ съд и запечете. По желание включете в рецептата пармезан или настърган кашкавал.