Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печено свинско с гъби и праз лук

Печено свинско с гъби и праз лук

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Печено свинско с гъби и праз лук
Снимка: Минчо
6 / 8
17/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Още един хит за деня. От българската ретро кухня. Уникален вкус в съчетание с крехко свинско, гъбки и подправки."

Необходими Продукти

  • свинско - от бут 500 гр.
  • печурки - 800 гр.
  • праз - 2 стръка
  • копър - пресен 1/2 вр.
  • магданоз - пресен 1/2 вр.
  • олио - 80 мл.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на хапки и заедно с олиото ги сипвате в алуминиева тава(тепсия). Тези съдове ще направят ястието много по-вкусно, защото ще се запече, а в модерните съдове с незалепващо покритие няма да има точно този препечен вкус, който прави манджата вкусна.

Слагате тавата с загрята на 200 градуса фурна да се задуши месото. Щом започне да се зачервява сипете нарязания на кръгчета праз лук и разбъркайте добре. Гответе до омекване на лука и подправете с черен пипер.

Добавете нарязаните на филийки гъби, отново разбъркайте и печете до готовност на гъбите. След като те омекнат и започнат да се запържват добавете зелените подправки нарязани на ситно, сол на вкус и поръсете с червен пипер.

Допечете печеното свинско за още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Че е вкусно, вкусно е. Само че една огромна забележка : Печете в цинкова тава като не искате с незалепващо покритие. Причината е само една - готвенето и престояването на храна в алуминиеви съдове е изключително вредно за здравето!
06.03.2024 10:45
Анонимен
Анонимен
Без копъра е перфектно.
02.03.2024 21:13
Енчо
Енчо
Супер стана,без копър...Нахранихме се както казват по народному - "Като попско дете на задушница" - много вкусно!
28.10.2017 00:27
1
1
Лили
Лили
Много хубава рецепта, но е по-добре да задушите гъбите предварително. И копърът наистина не подхожда, иначе е много вкусно :)
04.02.2016 19:46
9
1
никназ
никназ
Хубава и автентична рустикална рецепта - вкусно, но копъра неподхожда на свинското и праза, магданоза е достатъчен и за предпочитане е врат който е по-сочен и по-крехък от бута.
22.01.2016 20:34
17