Начин на приготвяне
Настържете лимоновата кора ситно и разбъркайте заедно с пудрата захар, маслото и орехите. Добавете брашното и отново разбъркайте добре.
Отделят се белтъците и жълтъците, като белтъците се разбиват много добре.
Разбитите белтъци се прибавят към сместа и се разбъркват с дървена лъжица. В предварително набрашнена и намазнена тава се изсипва сместа и се пече във фурна на 170 градуса.
През това време се разбиват жълтъците с 1 ч. ч. пудра захар и 2 п. ванилия. След като се изпече, се изкарва тавата малко да поизстине и докато още е топло, се изсипва глазурата отгоре. Нанася се рамномерно.
Поръсете отгоре с шоколадови стърготини. Оставя се да престои една нощ. Сладкишът е готов за сервиране.