Начин на приготвяне
Измиваме черешите и ги почистваме от костилките.
Взимаме правоъгълна тавичка и я покриваме отвсякъде с хартия за печене.
В голяма купа сипваме зърнената закуска и отгоре натрошаваме на ситно оризовия снакс. Добавяме фъстъците и разбъркваме.
В друга купа начупваме двата вида шоколад, добавяме маслото и слагаме за 10 секунди в микровълновата. Изваждаме, разбъркваме и пак загряваме в микровълнова, като след няколко секунди пак вади, разбъркваме, загряваме и така, докато шоколадът се разтопи напълно.
Оставяме за малко да се охлади само съвсем леко и изсипваме около 1/3 от шоколада в купата със зърнената закуска, фъстъците и оризовия снакс. Разбъркваме груби и добавяме черешите и бонбоните Маршмелоу.
Разбъркваме отново и исипваме в покритата с хартия за печене тавичка. Заглаждаме много грубо, като дори е по-добре повърхността да е неравна.
Изливаме отгоре равномерно останалия разтопен шоколад, като при необходимост го загряваме за малко в микровълновата, за да стане по-течен, защото трябва да се стече навсякъде и да направи добра спойка на другите продукти.
Прибираме сладкиша в хладилни за една нощ.
При сервиране режем големи небрежни резени.
Страхотен е за детски партита. Rock сладкишът е готов.