Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка със заливка от яйца и сирене

Питка със заливка от яйца и сирене

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Питка със заливка от яйца и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1 питка

Необходими Продукти

  • брашно - 4 - 5 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1с.л.
  • сол - 2с.л.
  • олио - 30 мл
  • прясна мая - 50 гр
  • за заливката
  • яйца - 3 бр
  • сирене - 500 гр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко затопленото мляко слагаме маята и захарта, оставяме да втаса около 15 минути. След това добавяме олиото, солта и пресятото брашно. Месим докато се получи меко тесто.

Оставяме го да втаса за още 40 минути. Оформяме питки, по желание и в тях можем да сложим сирене и масло. Нареждаме топките с разстояние една от друга в намаслена тава или върху хартия за печене.

Печем около 15 минути на 180 градуса, след което изсипваме върху нея заливката: разбитите яйца с натрошеното сирене. Допичаме до готовност.

След като я извадим я покриваме с кърпа за няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: