Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Кашкавал пане върху картофено канапе

Кашкавал пане върху картофено канапе

Кашкавал пане върху картофено канапе
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ретро изкушения за всички, които обичат да си похапват вкусничко"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • олио - за пържене
  • за картофеното пюре
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • масло - 1/2 пакетче
  • сол
  • куркума - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените картофи обелете и намачкайте още горещи. Добавете маслото, солта и куркумата. Разбъркайте до получаване на пухкаво пюре.

Нарежете кашкавала на филийки, охладете го за 15-20 мин.в камерата. Разбийте яйцата.

Потопете всяко парче в яйчената смес, после в галета и изпържете кашкавала пане в сгорещено олио.

Още топли, кашкавалените панета сервирайте върху канапе от картофено пюре с куркума.

Кашкавалът пане върху картофено канапе е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: