Начин на приготвяне
Ако телешкият джолан е цял, го нарежете на котлети с кокал. Вземете тиган, сложете маслото и го сложете на котлона.
Запечатайте всяко парче, като първо го оваляте в подправките - черен пипер, хималайска сол, мащерка и розмарин. Запечатайте от двете страни на силна степен на котлона, докато хванат коричка.
След това в тава подредете котлетите, залейте ги с бульона (по желание може да добавите малко бяло вино), добавете чесъна, сладкия и лютия червен пипер и още сол на вкус.
Под фолио печете телешкото на 150 °C за 2 часа, а след това за още 30 мин на 190 °C.
Картофеното канапе направете, като обелите и нарежете картофите. Сварете ги в подсолена вода, след това добавете млякото и маслото и с пасатор пюрирайте, за да вкарате въздух и да е пухкаво.
Поднесете вашето осо буко, като под него сложите от картофеното канапе, след това месото, а отгоре сипете 2 лъжици от соса, в който се е сготвило.
Добър апетит!