Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Осо буко върху картофено канапе

Осо буко върху картофено канапе

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2442k5023
Осо буко върху картофено канапе
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Поднесете вашето осо буко, като под него сложите от картофеното канапе, след това месото, а отгоре сипете 2 лъжици от соса, в който се е сготвило."

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 1.2 кг
  • мащерка - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • чесън - 2 скилидки
  • телешки бульон - 400 мл
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • За картофеното канапе
  • картофи - 800 г
  • прясно мляко - 70 мл
  • краве масло - 50 г
  • хималайска сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако телешкият джолан е цял, го нарежете на котлети с кокал. Вземете тиган, сложете маслото и го сложете на котлона.

Запечатайте всяко парче, като първо го оваляте в подправките - черен пипер, хималайска сол, мащерка и розмарин. Запечатайте от двете страни на силна степен на котлона, докато хванат коричка.

След това в тава подредете котлетите, залейте ги с бульона (по желание може да добавите малко бяло вино), добавете чесъна, сладкия и лютия червен пипер и още сол на вкус.

Под фолио печете телешкото на 150 °C за 2 часа, а след това за още 30 мин на 190 °C.

Картофеното канапе направете, като обелите и нарежете картофите. Сварете ги в подсолена вода, след това добавете млякото и маслото и с пасатор пюрирайте, за да вкарате въздух и да е пухкаво.

Поднесете вашето осо буко, като под него сложите от картофеното канапе, след това месото, а отгоре сипете 2 лъжици от соса, в който се е сготвило.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: