Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги сложете да се варят. През това време нарежете месото на хапки. В широк тиган загрейте малко мазнина и сложете месото. Нарежете чушките и лука на жулиени.
Щом месото се запържи от едната страна го разбъркайте. Ще пусне вода и когато тя се изпари добавете зеленчуците. Пържете до готовност на зеленчуците.
Добавете царевицата, черния пипер, соевия сос и сол на вкус. Разбъркайте и махнете от котлона. Изцедете сварените картофи от водата и ги намачкайте с вилица.
Сипете малко мазнина и ги запържете за пет минути, като накрая добавите червения пипер и сол на вкус.
Прехвърлете картофите в голяма чиния и върху тях изсипете готовото месо.
Пъстрото пилешко върху картофено канапе е много вкусно.
Коментари