Начин на приготвяне
Обелваме и измиваме картофите. След това ги нарязваме на филийки със средна дебелина. Пържим картофите в силно сгорещена мазнина, докато омекнат леко. Отцеждаме ги и оставяме настрана да се охладят за кратко.
След като поизстинат, ги намачкваме, но не на пюре. Трябва да останат и по-едри парченца картофи.
Разбиваме яйцата и посоляваме на вкус, добавяме и черния пипер и наситнения лук. Разбъркваме, след което добавяме картофите, магданоза, царевицата, шунката и гъбките. Сместа разбъркваме много добре.
Изпичаме в дълбок тиган, по възможност с незалепващо покритие, като при обръщането на тортията се използва голяма чиния - такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно.
След като се изпече, се намазваме с масло и поднасяме разрязана на парченца.
Към това ястие е подходящо да се предложи сос Айоли, който се връзва идеално с всички продукти.