Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тортия»Tortilla - Тортия с шунка и гъби

Tortilla - Тортия с шунка и гъби

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Tortilla - Тортия с шунка и гъби
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 4
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вадете тигана, ама големия, защото сме много гладни, а тази тортия няма да се сготви сама"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • печурки - 100 г мариновани
  • шунка - 200 г, нарязана на кубчета
  • царевица - 1 шепа сладка
  • лук - 1 глава
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз - 2 - 3 стръка пресен
  • чубрица - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и измиваме картофите. След това ги нарязваме на филийки със средна дебелина. Пържим картофите в силно сгорещена мазнина, докато омекнат леко. Отцеждаме ги и оставяме настрана да се охладят за кратко.

След като поизстинат, ги намачкваме, но не на пюре. Трябва да останат и по-едри парченца картофи.

Разбиваме яйцата и посоляваме на вкус, добавяме и черния пипер и наситнения лук. Разбъркваме, след което добавяме картофите, магданоза, царевицата, шунката и гъбките. Сместа разбъркваме много добре.

Изпичаме в дълбок тиган, по възможност с незалепващо покритие, като при обръщането на тортията се използва голяма чиния - такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно.

След като се изпече, се намазваме с масло и поднасяме разрязана на парченца.

Към това ястие е подходящо да се предложи сос Айоли, който се връзва идеално с всички продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: