Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от гъши дроб

Пастет от гъши дроб

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289512051
Пастет от гъши дроб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Изискан, стилен, въздушен и нежен - пастет, който всеки иска да намаже на филийката си"

Необходими Продукти

  • гъши дроб - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 180 г краве (на стайна температура)
  • бренди - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • магданоз - листенца пресен за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъшият дроб се измива обилно със студена вода.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва с малко олио до златисто кафяво. Морковите се настъргват на ренде и след това се добавят към лука.

Разбърква се, прибавят се дробчетата, налива се вода и се вари до тяхната готовност.

Овкусяват се със сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре, сваля се от котлона и се оставя малко да изстине.

Добавя се брендито и се пасира в блендер. Оставя се в хладилник да се охлади за 2 часа.

Украсява се във форма по желание и листенце пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: