Кайсийки

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
197
1k
218
606
3
19/01/2016
"И на вас ли ви се иска да има дърво, покрито с такива кайсийки, от което да си наберете, вместо да ги правите "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо666
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се олиото, амонячната сода, разтворена с малко оцет или лимонов сок, кората на лимона (настъргана), ванилията и брашното с бакпулвера.

Замесва се средно твърдо тесто. Правят се топчета с големина на орех. Пекат се в тавичка, намазана с масло, в умерена фурна, като се подреждат на разстояние.

След като се изпекат, се слепват две по две с мармалад. Може леко да се потопят в зелена, жълта и червена боя. Овалват се в пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар