Кайсийки

19/01/2016
Ваня Благоева
отВаня БлагоеваГотвач1975522563
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо522
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • олио - 200 мл
  • захар - 120 гр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • амонячна сода - 1 ч.л. равна
  • лимони - кората на 1 лимон
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 250 г
  • мармалад - 100 - 150 г по избор
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се олиото, амонячната сода, разтворена с малко оцет или лимонов сок, кората на лимона (настъргана), ванилията и брашното с бакпулвера.

Замесва се средно твърдо тесто. Правят се топчета с големина на орех. Пекат се в тавичка, намазана с масло, в умерена фурна, като се подреждат на разстояние.

След като се изпекат, се слепват две по две с мармалад. Може леко да се потопят в зелена, жълта и червена боя. Овалват се в пудра захар.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар