Кайсийки

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Кайсийки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"И на вас ли ви се иска да има дърво, покрито с такива кайсийки, от което да си наберете, вместо да ги правите"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • олио - 200 мл
  • захар - 120 гр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • амонячна сода - 1 ч.л. равна
  • лимони - кората на 1 лимон
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 250 г
  • мармалад - 100 - 150 г по избор
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се олиото, амонячната сода, разтворена с малко оцет или лимонов сок, кората на лимона (настъргана), ванилията и брашното с бакпулвера.

Замесва се средно твърдо тесто. Правят се топчета с големина на орех. Пекат се в тавичка, намазана с масло, в умерена фурна, като се подреждат на разстояние.

След като се изпекат, се слепват две по две с мармалад. Може леко да се потопят в зелена, жълта и червена боя. Овалват се в пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: