Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крамбъл»Крамбъл с кайсии и канела

Крамбъл с кайсии и канела

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Крамбъл с кайсии и канела1 / 2
09/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"И докато си хапвате от този великолепен десерт, да не забравите да добавите рецептата към любимите си"

Необходими Продукти

  • кайсии - 180 г
  • захар - 35 г кафява
  • вода - 1 с.л.
  • бпашно - 20 г
  • захар - 20 г
  • масло - 20 г
  • бадеми - 30 г филирани
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се почистват от костилките и са нарязват на парчета. Слагат се в тенджера, добавят се водата и захарта и се готвят на среден огън до омекването на плодовете.

Брашното, изстуденото масло, канелата и захарта се смесват и стриват с пръсти до получаването на трохи.

Омекналите плодове се разпределят в предварително намаслени огнеупорни купички, поръсват се с маслените трохи и се пекат в предварително загрята на 180 г фурна за около 35 минути.

Малко преди края на печенето се добавят филетираните бадеми.

Готовият крамбъл се поднася с топки ванилов сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: