Начин на приготвяне
Яйцата се смесват със захарта, като се разбиват много добре до пяна. В друг съд се настъргва маслото и се смесва с меда.
Медът с маслото се загряват на водна баня при непрекъснато разбъркване, докато маслото се разтопи напълно. Добавя се бакпулверът и се бърка отново. Сваля се от котлона, добавя се яйчената смес по малко и се оставя да се охлади. Добавя се предварително пресятото брашно.
Тестото се излива в тавичка или силиконова форма, която е във вид на сърце. Пече се 40 минути на 180 градуса и се проверява готовността, като клечка за зъби, пъхната в тестото, трябва да излезе суха.
Ако нямате форма за блатове, която е като сърце, може да направите блат във формата на сърце по два начина.
Единият е да направите шаблон с формата на сърце и да го наложите върху вече изпечения кръгъл блат, след което да го изрежете. Другият начин е да изпечете един кръгъл и един квадратен блат. Кръглият блат се разрязва на две.
Квадратният се слага така, че да прилича на ромб, и в двата му горни ъгъла се слага по половин от кръглия блат, така че се получава сърце, което се намазва с крем по избор и се украсява.