Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Блатове за торта с формата на сърце

Блатове за торта с формата на сърце

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Блатове за торта с формата на сърце1 / 2
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • масло - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 3 г
  • мед - 50 г течен
  • брашно - 1 ч.ч. и 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се смесват със захарта, като се разбиват много добре до пяна. В друг съд се настъргва маслото и се смесва с меда.

Медът с маслото се загряват на водна баня при непрекъснато разбъркване, докато маслото се разтопи напълно. Добавя се бакпулверът и се бърка отново. Сваля се от котлона, добавя се яйчената смес по малко и се оставя да се охлади. Добавя се предварително пресятото брашно.

Тестото се излива в тавичка или силиконова форма, която е във вид на сърце. Пече се 40 минути на 180 градуса и се проверява готовността, като клечка за зъби, пъхната в тестото, трябва да излезе суха.

Ако нямате форма за блатове, която е като сърце, може да направите блат във формата на сърце по два начина.

Единият е да направите шаблон с формата на сърце и да го наложите върху вече изпечения кръгъл блат, след което да го изрежете. Другият начин е да изпечете един кръгъл и един квадратен блат. Кръглият блат се разрязва на две.

Квадратният се слага така, че да прилича на ромб, и в двата му горни ъгъла се слага по половин от кръглия блат, така че се получава сърце, което се намазва с крем по избор и се украсява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: