Начин на приготвяне
Разтопете шоколада на водна баня. Вземете силиконова форма със преградки във вид на сърца и ги намажете със масло. Намажете формичките хубаво с шоколад както на дъното, така и по стените. Оставете формата във фризер за 10 минути.
Извадете я и отново намажете формите със шоколад и пак нека престои за 5-10 минути.
През това време пригответе пълнежа, като смесим следните продукти: в купа се смесват рикотата, захарта и ванилията. Объркайте хубаво и добавете кокосовите стърготини, бъркайте сместа до получаване на хомогенна смес.
Извадете формата от фризера и напълнете сърцата със приготвената смес до горе. Сложете във фризер за 10 минути и покрийте хубаво със шоколад, като внимавате да не остане място, което да не е покрито с шоколад.
Отново оставете формата във фризер за 10 минути и след като стегне, внимателно огънете силиконовата форма, така че шоколадът да се отлепи от страните на формата, обърнете формата обратно и леко притиснете надолу, за да излязат сърцата.
Но внимавайте - не натискайте много силно, за да не се счупи шоколадът. Поръсете с кокос и веднага. Сервирайте или приберете в хладилник, докато дойде време да сервирате.
Приятна романтична вечер!
Коментари