Месена торта

СоняСоня
Чирак
5227947209
Месена торта
Снимка: Соня
1 / 3
20/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции12
"Внимание! Опасно вкусна селска торта!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето и захарта, след това бавно добавете прясното мляко, содата и разтопеното масло.

В съд, в който ще месим, слагаме брашното (пресято) и прибавяме останалите продукти.

Омесваме тестото, разделяме го на 3 топки и ги разточваме, така че да станат в тавата, в която ще печем. Разточените топки трябва да бъдат тънки, почти прозрачни.

Прехвърляме блата в тава, покрита с хартия за печене, и печем за 4-5 минути на 180 градуса.

Слагаме първия блат върху поднос, намазваме с крема (приготвен по стандартния начин за Крем за торта с яйца и мляко) и така 2-3 блат и най-накрая крем.

По желание може да поръсите отгоре смлени орехи.

Тортата е по-сочна, когато я оставим за едно денонощие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: