Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка, месена в хлебопекарна

Питка, месена в хлебопекарна

Питка, месена в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
220 мин.
Порции
10
"Хлебопекарната върши всичко, а след това сладко сладко си похапвате от тази супер питка Не звучи ли страхотно?"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • кисело мляко - 100 мл
  • мая - 40 г
  • яйца - 2
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - ~ 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера слагам всички течни подправки, солта и захарта.

Отгоре изсипвам брашното и най-отгоре маята.

Пускам на програма тесто за 1.5 ч.

Готовото тесто вадя, оформям и оставам отново да втаса.

Питката се пече на 170-180 градуса до златиста коричка.

Питката, месена в хлебопекарна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Естествено, че става дума за жива мая !!!
22.10.2024 12:54
Анонимен
Анонимен
И аз да ви кажа,когато се използва жива мая,няма как да я сложиш най отгоре.Поряеи причината тя винаги трябва да се активира със захар и затоплено мляко НЕ горещо.Така че аз ще пробвам със жива мая и ще ви кажа какво се е получило
21.10.2024 14:12
1
Потребител#249220
Потребител#249220
Маята прясна ли е? Или суха?
09.03.2024 19:18
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Извинете,40гр.жива мая ли?
05.12.2023 19:37
1
1
Покажи всички подкоментари