Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка на кифлички, месена в хлебопекарна

Питка на кифлички, месена в хлебопекарна

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Питка на кифлички, месена в хлебопекарна
Снимка: Станислава Армянова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Хлебопекарната - пръв помощник на практичната домакиня, която обича да изненадва семейството си с топли питки"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • вода - около 300 мл
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 и 1/3 ч.л.
  • брашно - 450 г
  • мая - 15 г жива
  • краве масло - 30 - 50 г за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъкът се разделя от жълтъка. Жълтъкът се покрива с малко олио и се прибира в хладилника. Белтъкът се поставя в мерителната чашка и се допълва до 320 мл с топла вода.

Поставя се в кошничката на хлебопекарната. Поставят се олио, сол, захар. Най-отгоре се изсипва брашното и се натрошава маята. Пуска се функция тесто.

Когато е готово тестото, се разточва в кръг и се нарязва на триъгълници като торта. Всеки триъгълник се намазва с малко разтопено краве масло. Навиват се като кифлички и се поставят в тава.

Оставят се на топло за 30 минути да втасат и се намазват с разбития жълтък. Питката се пече за 30-40 минути на 220 градуса или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: