Начин на приготвяне
Слагате всички течни съставки в хлебопекарната. Изсипвате отгоре брашното и върху него маята.
Замесвате меко тесто, което вадите от там и оставяте за 20 минути да втаса. Готовото тесто разделяте на 6 равни части, които оформяте на топки.
Вземате една топка и разточвате на лист, колкото тавата, която трябва да постелете с хартия за печене (рецептата е за размер тава 32 см).
Премествате разточения лист внимателно вътре. Намазвате със смесеното краве масло и олио и ръсите със сирене.
По същия начин и с останалите топки тесто, като последният лист не се маже с мазнината.
Разрежете питата на квадрати и намажете с отделения жълтък, разреден с 1 с.л. прясно мляко и 1 с.л. олио.
Поръсете със сусам и оставете да втаса. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Македонската пита (месена в хлебопекарна) е готова.
Коментари