Начин на приготвяне
Приготвяне на блатовете:
В купа чупим яйцата, разбъркваме ги хубаво, след което добавяме захарта и разбиваме хубаво с телта. Щом захарта се разтвори добавяме олиото и киселото мляко, в което предварително слагаме содата. Разбъркваме всичко хубаво, добавяме щипката сол, и започваме да добавяме от брашното. Заместваме меко тесто, което разделяме на седем топчета.
Вземаме една топка и с помощта на брашно я разточваме на тънък блат. Вземаме тава и я посипваме с брашно, слагаме блата и го печем в предварително загрята фурна до готовност. Печенето става за около 4-5 минути на блат. По-този начин правим и другите блатове.
Приготвяне на крема:
Сипваме млякото в тенджера и го слагаме на котлона. През това време в чаша или купичка наливаме студена вода и изсипваме вътре нишестетата. Разбиваме ги хубаво.
Щом млякото заври, изсипваме вътре захарта и разбъркваме след което изсипваме нишестето с водата. Разбъркваме хубаво. Оставяме го да ври на слаб огън около 5-10 минути, като от време на време го разбъркваме, да не се прихване. С готовите блатове и готовия крем налагаме тортата по следния начин.
Вземаме тава отдолу я намазваме с крема, слагаме един блат и го намазваме с крем, повтаряме докато ни свършат блатовете, най-отгоре намазваме с крем и поръсваме по желание.