Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Лесно пастицио със сирене

Лесно пастицио със сирене

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Лесно пастицио със сирене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-6
"И към любимото пастицио, ако добавите и малко сиренце, страхотно ястие ще получите"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г дълги
  • кайма - 500 г смес
  • бяло вино - 150 мл
  • зехтин - 6 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол - 3 щипки
  • канела - 1 щипка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сирене - 150 г
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се режат на ситно. В дълбок тиган се загрява половината от зехтина и в него се запържва до прозрачно лукът. Добавя се чесънът и се готви още 1 минута при непрекъснато бъркане.

Добавя се каймата и се пържи при непрекъснато бъркане, за да няма големи парчета. След като каймата стане златиста, се добавя доматеното пюре, 2 щипки сол, канелата и всичко се пържи още 4 минути пир непрекъснато бъркане.

Добавя се виното и се задушава 20 минути на среден огън. Във вода с 1 щипка сол се сваряват макароните и се отцеждат. Сиренето се настъргва и половината от него се смесва със сварените макарони.

Приготвя се сос Бешамел, като брашното се запържва в маслото и при непрекъснато бъркане се добавя прясното мляко. Вари се до сгъстяване и се сваля от котлона.

Яйцата се разбиват в отделен съд и се добавят към соса, като се бърка непрекъснато. В тава, намазана обилно с мазнина, се слагат половината макарони със сиренето, покриват се с кайма и след това се покриват с останалите макарони.

Отгоре се излива сосът бешамел, който се покрива с останалото сирене. Пече се 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: