Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Гръцко пастицио със сирена

Гръцко пастицио със сирена

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Гръцко пастицио със сирена
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Гръцкото пастицио със сирена е много вкусно."

Необходими Продукти

  • пене - 100 г
  • краве сирене - 50 г
  • сирене - 50 г прясно
  • моцарела - 50 г
  • пармезан - 30 г (или др. твърдо сирене)
  • чедър - 30 г
  • кайма - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 ск.
  • доматено пюре - 1/2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тиган олиото и запържете нарязаните на ситно лук и чесън.

Прибавете каймата и я запържете за 15 минути, разбърквайки.

Добавете настърганите моркови, доматеното пюре и подправките.

През това време сварете пастата до степен ал денте в леко подсолена вода, отцедете и я сипете в дълбока тавичка за печене.

В купичка намачкайте прясното и кравето сирена, разбъркайте с киселото мляко и изсипете върху пастата.

След това разпределете каймата и отгоре поръсете равномерно с настърганите сирена Моцарела, Чедър и Пармезан.

Печете пастициото в предварително загрята на 180°C фурна за 20-30 минути до получаването на златист цвят.

Оставете да се охлади за 10-15 минути и сервирайте.

Гръцкото пастицио със сирена е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: