Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешки крилца с пъстър ориз

Пилешки крилца с пъстър ориз

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки крилца с пъстър ориз
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Храна за очите, храна за небцето - перфектната комбинация"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 200 г
  • грах - 1 ч.ч. сварен
  • спанак - 3 топчета замразен
  • куркума
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • къри
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете крилцата в тавичка с малко олио. Запечете ги до златисто.

Към тях прибавете постепенно нарязаните лук и морков.

След няколко минути прибавете ориза. След това добавете граха и спанака (предварително размразен).

Прибавете подправки на вкус и налейте водата.

Печете ориза на фурна на 200 градуса за около 30 минути.

Пилешките крилца с пъстър ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: