Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните и тиквичките хоризонтално, на тънки филии. Осолете ги и след като си пуснат водичка, ги попийте. Изпечете ги леко по удобния за вас начин.
Междувременно задушете морковите и лука. Прибавете към тях поетапно чушките, каймата, ориза и пюрирания домат. Когато оризът се позадуши, налейте 1 ч.ч. вода.
Разбъркайте и оставете гозбата да покъкри на тих огън, докато се сгъсти. Овкусете я и свалете от котлона. Вземете правоъгълна форма, намаслете я и подредете по дъното и стените й по-рано изпечените зеленчуци, като внимавате краищата им да останат извън съда.
Върху тях разпределете плънката и покрийте с краищата. Така сглобеното ястие печете в загрята фурна около 35 минути. После му дайте време да се поохлади и го обърнете внимателно в поднос или голяма чиния.