Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Мелитзаносалата

Мелитзаносалата

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
18/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • зехтин - 100 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - 2 щипки
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се изпичат и се обелват. Леко се отцеждат и се нарязват на парченца.

Нарязват се с остър нож многократно, докато заприличат на много едро смлени. По малко се добавя зехтинът при непрекъснато бъркане.

Добавя се солта и черният пипер. Чесънът се нарязва на ситно и се добавя към сместа. Лимонът се изстисква и сокът се добавя към патладжаните.

Всичко се разбърква добре, слага се в чинийка и се поръсва със ситно нарязан магданоз. Маже се върху препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: