Фридантас

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Фридантас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • зехтин - 2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • магданоз - 10 стръка
  • мента - 10 стръка
  • магданоз - 4 скилидки
  • риган - 1 ч.л. сух
  • ким - 1 ч.л.
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри късове. Кората на портокала се настъргва, сокът се изцежда.

Сокът на лимона се изцежда. Скилидките чесън се намачкват. Кората на портокала, сокът от лимона и от портокала и чесънът се пасират.

Добавя се риганът, нарязаната на ситно мента, кимът, солта и нарязаният на ситно магданоз. Добавя се зехтинът. Всичко се разбърква добре, пуска се месото вътре и всичко се разбърква добре.

Оставя се за 4 часа в хладилника да се маринова. Вади се, отцежда се от маринатата, нанизва се на шишчета и се пече на скара, като се върти, за да се изпече от всички страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: