Фридантас

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фридантас1 / 2
13/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • зехтин - 2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • магданоз - 10 стръка
  • мента - 10 стръка
  • магданоз - 4 скилидки
  • риган - 1 ч.л. сух
  • ким - 1 ч.л.
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри късове. Кората на портокала се настъргва, сокът се изцежда.

Сокът на лимона се изцежда. Скилидките чесън се намачкват. Кората на портокала, сокът от лимона и от портокала и чесънът се пасират.

Добавя се риганът, нарязаната на ситно мента, кимът, солта и нарязаният на ситно магданоз. Добавя се зехтинът. Всичко се разбърква добре, пуска се месото вътре и всичко се разбърква добре.

Оставя се за 4 часа в хладилника да се маринова. Вади се, отцежда се от маринатата, нанизва се на шишчета и се пече на скара, като се върти, за да се изпече от всички страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: