Начин на приготвяне
Приготвяне: Лапада измиваме и почистваме от жилките, попарваме във вряща вода са минута и отцеждаме.(Когато готвим със спанак не е необходимо предварително да попарваме).
Омесваме каймата с ориза, черен пипер, риган, чубрица и сминдух и правим малки кюфтенца, които овалваме в брашно. Изпържваме в олио и изваждаме от мазнината. В същата мазнина слагаме да се запържат нарязаните лук, чесън, лапад (спанак), джоджен и къри. Добавяме червен пипер, брашно и наливаме вода (приблизително литър и половина). Посоляваме на вкус. Прибавяме запържените кюфтенца и прехвърляме в тавичка с капак (огнеупорен съд с капак ).
Печем във фурна до готовност (приблизително 40 минути) докато ориза от кюфтенцата омекне и ястието се сгъсти.
При необходимост доливаме топла вода по време на печене. Ястието може да приготвим и на котлона.
Коментари