Начин на приготвяне
Картофите се сваряват предварително в подсолена вода.
Зелениите се нарязват на дребно и се задушават в олио до полуготовност. Към тях се добавят настърганите домат и морков.
Подправя се със сол и червен пипер и готвенето продължава до извиране на течността.
Охладените варени картофи се намачкват с вилица, смесват се с олио и яйце и се разпределят в силиконови форми. Отгоре се слага задушената зеленчукова смес, запича се за 15 минути в умерена фурна. Картофените кошнички се поръсват с настърган кашкавал и се оставят в топлата фурна за още няколко минути.
Кошнички със спанак и лапад - усетете пролетните вкусове с тази апетитна запеканка с любимите зелении. Вижте също защо да ядете спанак и полезни съвети как да съхраняваме лапада.