Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет по белгийски

Омлет по белгийски

тинтин
Новак
36821
Омлет по белгийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • шунка - 200 гр.
  • гъби - 350 гр.
  • масло - 60 г.
  • брашно - 160 гр
  • магданоз - 1/2 вр.
  • газирана вода - 30 мл.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на тънки филийки. Сложете ги да се задушават в маслото заедно със ситно нарязания магданоз.

Наръсете ги със сол и черен пипер на вкус. Отделно пригответе гъста смес от жълтъците, брашното и газираната вода. Към нея прибавете гъбите и разбитите на сняг белтъци.

Изсипете сместа в тиган със сгорещена мазнина. След като омлетът стане готов, върху него наредете тънки лентички от шунката.

Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: