Начин на приготвяне
Потопете средата на 1 филия хляб в прясното мляко, изстискайте я с ръце и я прибавете в каймата.
Добавете чесъна, нарязан на дребно, червения пипер, яйцето и сол на вкус.
Измесете каймата хубаво и от получената смес направете кюфтета.
Подредете ги в намазана с масло тавичка и ги печете в загрята фурна около 15 минути на 180 градуса.
Извадете тавичката и полейте кюфтетата с 400 мл бира, след което ги върнете във фурната и ги печете още 15 минути.
Извадете готовите кюфтета на фурна и ги подредете в чинии.
Прецедете соса, получен при печенето на кюфтетата, и в него добавете маслото и брашното, размито с останалата бира.
Сложете на огъня и варете соса до получаване на желаната гъстота.
Подправете соса с лимонов сок и сол на вкус и с него полейте кюфтетата на фурна по белгийски и ги сервирайте.