Мус от сьомга

21/01/2016
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо704
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме желатина в студена вода.

Приготвяме 6 купички или форми за крем карамел намазваме отвътре със зехтина.

В блендер поставяме 1 ч.л. лимонов сок смесваме с 300 г от сьомгата и пюрираме.

Изстискваме накиснатия във вода желатин и го стопяваме на огъня.

Прибавяме го към пасираната сьомга. Добавяме черен пипер и сол и разбитата на пяна сметана.

Продължаваме да бием, докато се получи кремообразна консистенция.

Изсипваме муса във формите и го оставяме в хладилник за 3-4 часа.

При сервиране потапяме за кратко в гореща вода купичките и с помощта на нож отделяме муса.

Украсяваме с останалите парчета сьомга.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар